vrijdag 27 augustus 2010

Kleuren in het landschap


The colored landscape, originally uploaded by Marcel Tuit.

Afgelopen weekend ben ik samen met mijn broer, die ook graag fotografeert, naar het Belgisch-Nederlandse grenspark De Zoom / Kalmthoutse heide geweest. Daar hebben we een flinke wandeling van +- 8,5 kilometer gemaakt, wat uiteraard in een flinke lading foto's heeft geresulteerd.

Van deze foto's wil ik deze foto eigenlijk even onder de aandacht brengen. Waarom? Niet vanwege de compositie of de scherpte, want die zijn niet echt spectaculair. Wat ik echter wel erg mooi vind zijn de kleuren. Enerzijds het paars van de bloeiende heide, en anderzijds het blauw van de lucht en het groen van de bomen, geven een erg mooi kleurrijk landschap. Al met al ben ik dus best blij met deze foto!

vrijdag 20 augustus 2010

De molen


The mill, originally uploaded by Marcel Tuit.

Aangezien Kinderdijk praktisch bij mij om de hoek is, kan ik hier best mooie foto's maken. Dit is een voorbeeld hiervan, waarin vooral het mooie avondlicht en de prachtige kleuren mij erg aanspreken.

Deze foto is gemaakt met mijn niet Sigma 17-70mm lens. Een heerlijke lens!

donderdag 19 augustus 2010

Frisse start


Hide and seek, originally uploaded by Marcel Tuit.

Na vorig jaar begonnen te zijn met een fotoblog op een andere blogservice, heb ik vandaag besloten opnieuw te gaan beginnen maar dan bij een service die wat makkelijker in gebruik is. Bij deze dus welkom op mijn fotoblog, het is mijn bedoeling om hier regelmatig mooie foto's te plaatsen aangezien dit toch wel een grote hobby van mij is.

Laat ik maar beginnen met een foto die ik vorige week gemaakt heb in de Brabantse Bieschbosch, in de buurt van Werkendam. Ik had net de dag ervoor een nieuwe lens gekocht, te weten de sigma 150-500mm met OS en wilde deze uiteraard gaan testen. De Bieschbosch leek mij een goede plaats hiervoor, en dat bleek inderdaad zo te zijn.

Op bijgevoegde foto zie je de kop van een hert dat heel toevallig vlak voor mijn auto de weg over rende en in het naastliggende graanveld verdween. Aangezien je toch zijn kop nog voor een deel zag heb ik even de auto stilgezet, en een aantal foto's gemaakt. Deze foto's vond ik wonderbaarlijk goed gelukt, en ook qua compositie erg tof. De plaat doet lekker leeg aan met dat eenzame kopje in dat graanveld.