donderdag 28 april 2011

Vogeltjes in de Donkse laagte


SItting on his throne, originally uploaded by Marcel Tuit.

Afgelopen dinsdag had ik mij voorgenomen weer eens een poging te wagen om wat weidevogels te fotograferen, zoals Grutto en Tureluur. In eerste instantie was ik met de auto naar de Geerweg gereden, wat bekend schijnt te staan als weidevogel walhalla en waar het zeer goed mogelijk zou zijn om vogels op paaltjes te zien. Helaas niks van dit al, heb er helemaal niks gezien; alleen een wegvliegende zwaan.

Hierna maar even naar een doodlopend stukje van de Zijdeweg gereden en daar de auto neergezet. Het is hier mogelijk om een wandelpad te betreden het natuurgebied de Donksche laagten in. Hier had ik iets meer geluk. Heb Grutto's gezien, en kieviten. Helaas zaten ze wel iets te ver weg, en zat er ook een slootje tussen ons. Gelukkig wel deze mooie kwikstaart op een paaltje gezien. Ook een erg mooi vogeltje, en daarom plaats ik hem maar even.

Iedereen een fijne donderdagavond!

woensdag 20 april 2011

De molen en het bruggetje

Aangezien de molens van Kinderdijk bij mij praktisch om de hoek zijn (eigenlijk niet, maar het is wel gewoon rechtdoor), is het vrij logisch dat ik daar vrij vaak te vinden ben voor het maken van wat foto's.

Normaal gesproken zie je de molens vanuit toch wel vaak hetzelfde standpunt gefotografeerd worden. Deze plaat is wat mij betreft net weer iets anders, dus besloot ik hem maar te plaatsen. Ben benieuwd wat jullie er van vinden!