maandag 14 februari 2011

Steenloper op de Brouwersdam

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de Brouwersdam toch wel een fijne plek is om vogels te fotograferen. Zo heb ik ook deze steenloper daar gefotografeerd. Dit exemplaar kwam redelijk dichtbij, vooral toen ik even stil bleef zitten. Dit gaf mij de kans om een aantal mooie plaatjes van het beestje te schieten.

Nu alleen nog even werken aan mijn lagere standpunt, om een iets rustiger achtergrond te creeeren :-)

vrijdag 11 februari 2011

Sterren, wolken en molens bij Kinderdijk

stars, clouds and mills
stars, clouds and mills, originally uploaded by Marcel Tuit.
Twee weken terug was het 's avonds best helder, wat mij de kans bood om eens te proberen wat foto's te maken met de molens en de sterren. Zie hierbij een van de resultaten.

Ik wilde ook proberen een long exposure versie te maken, waarbij je echt strepen ziet van de sterren. Dit ging helaas niet werken, aangezien de wind best hard zijn best deed om de wolken voort te stuwen. Je zult begrijpen dat dit op de foto een bijna witte lucht opleverde, waarin geen enkele ster te zien was.

Is niet erg, mijn kans komt nog wel een keer :-)

vrijdag 4 februari 2011

Gans op de dam

Deze witbuikrotgans was aan het fourageren op de brouwersdam, en daar heb ik deze foto van kunnen maken. Moet zeggen dat ik er wel blij mee ben, zeker nadat ik las dat het helemaal niet zo veel voorkomt dat deze ganzensoort in Nederland voorkomt.