woensdag 22 december 2010

Two fences and a grove


Two fences and a grove, originally uploaded by Marcel Tuit.

Afgelopen maandag heb ik eindelijk de kans gehad om eens met de camera wat foto's van de sneeuw te nemen. Dit is een van de resultaten. Vind het persoonlijk altijd prachtig hoe mooi blauw de lucht is en die gelige gloed van de zon over de sneeuw.

woensdag 15 december 2010

Vogelen in de Biesbosch

Het is alweer een poosje geleden dat ik voor het laatst iets gepost heb op dit blogje, dus ik vond het wel weer tijd worden. Deze keer met een foto van een reiger in het avondzonnetje.

Deze reiger heb ik in de Dordrechtse Biesbosch gefotografeerd. Mijn oorspronkelijke plan was vogels te fotograferen, maar dat viel vies tegen. In ruim 2 uur tijd heb ik slechts 2 pimpelmezen en 1 reiger gezien.

Ik heb zomaar het vermoeden dat een deel van het niet aanwezig zijn van vogels te verklaren is door het grote aantal gillende wandelaars, gillende kinderen en blaffende honden. Ik was dus duidelijk op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats, want volgens de website Waarneming.nl zouden er genoeg vogels moeten zitten.

Aangezien de Biesbosch een uitgestrekt gebied is, toch redelijk dicht bij mij in de buurt, vraag ik mij af of iemand wat rustiger plekken kent om te gaan vogelen; waar ik iig niet geconfronteerd met blaffende honden :-)