zondag 12 september 2010

Zilvermeeuw / Herring Gull / Larus argentatus

Afgelopen donderdag was het eindelijk weer eens goed weer 's avonds, dus ik besloot weer eens op pad te gaan met de sigmalens om wat vogelfotografie te oefenen. Ik besloot naar de Maasvlakte te gaan, aangezien ik gelezen had dat, geheel onverwachts, daar best veel vogels voorkomen.

In eerste instantie wilde het niet zo goed lukken omdat de vogels nogal ver weg zaten, en als ik probeerde dichterbij te sluipen vlogen ze weg. Dus toen maar opgegeven. Gelukkig zat er bij het wegrijden een meeuw midden op het pad, en voor de auto was hij gelukkig niet bang. dus deze foto kunnen nemen. Met als extra bonus het mooie avondlicht, wat de foto extra warmte geeft.

donderdag 2 september 2010

Een reiger


Lunch, originally uploaded by Marcel Tuit.

Altijd als ik vanuit het werk mijn woonplaats inrijd, kom ik langs een grasveld waar een aantal koeien instaan, midden in een woonwijk. Gisteren zal ik echter ook nog wat andere levende wezens: reigers. Niet 1 of 2, wat namelijk meestal wel de max is, maar echt een stuk of 15.

Aangezien ik nog steeds moet wennen aan mijn sigma 150-500 besloot ik na het eten gelijk even met deze lens naar het betreffende grasveldje te gaan om even te gaan oefenen met de lens, aangezien reigers meestal wel een makkelijk onderwerp zijn omdat ze zo lekker stil blijven zitten. en dat is gelukt hoor, zie hier boven het resultaat. Zelfs de isowaarde van 1600 valt mij nog reuze mee.